Asiasana: Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus (CEAS)
Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka -teoksen julkistustilaisuus pureutuu Intiaan
Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen sekä Yliopistojen Aasia-verkoston julkaiseman ”Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka” -teoksen kaikille avoin julkaisutilaisuus pidetään Turun kaupunginkirjaston Studiossa keskiviikkona 15.2. alkaen kello 17.30. Tilaisuudessa nykypäivän Intiasta keskustelevat Helsingin yliopiston Etelä-Aasian tutkimuksen yliopistonlehtori Mikko Autere ja väitöskirjatutkija Hanna Mannila sekä Tampereen rauhan ja konfliktintutkimuskeskukselta eläköitynyt Jyrki Käkönen.
Uutuusteos auttaa ymmärtämään Intiaa, Pakistania ja Bangladeshia
Ensimmäinen suomenkielinen teos oman aikamme Etelä-Aasiasta ”Etelä-Aasian yhteiskunta, kulttuuri ja politiikka” antaa työkaluja ymmärtää Intian, Pakistanin ja Bangaldeshin yhteiskuntaa, taloutta, kulttuuria ja politiikkaa. Yliopistonlehtori Mikko Autereen ja väitöskirjatutkija Hanna Mannilan toimittaman kirjan ovat julkaisseet Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus sekä Yliopistojen Aasia-verkosto.
Neljä miljoonaa EU Horizon -rahaa Kiina-tutkimukseen – yhtenä toimijana Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus
Nyky-Kiinan heikkoa tuntemusta Euroopassa parantavat ReConnect China -tutkimushanke on saanut nelivuotisen, yhteensä neljän miljoonan euron EU Horizon-rahoituksen. Belgialaisen Gentin yliopiston koordinoimassa tutkimushankkeessa on mukana tutkijoita 12 Euroopan maasta, Turun yliopisto ainoana pohjoismaisena yliopistona.
Yhteisen tulevaisuuden luomisen prosessi on tärkeä katastrofista toipuville yhteisöille (Väitös: VTM Pilvi Posio, 19.8.2022, Itä-Aasian tutkimus)
Luonnonkatastrofit ja erilaiset kriisit koettelevat ihmisyhteisöjä muun muassa kiihtyvän ilmastonmuutoksen takia. Pilvi Posio tarkastelee Turun yliopistoon tekemässään väitöskirjassa yhä ajankohtaisempia yhteisön ja katastrofista toipumisen käsitteitä.
Ymmärrä paremmin Kiinaa – Uutuuskirja avaa Kiinan poliittisen järjestelmän
Turun yliopiston professorit Mikael Mattlin ja Lauri Paltemaa sekä Tampereen yliopiston professori Juha A. Vuori ovat kirjoittaneet ensimmäisen suomenkielisen kokonaisvaltaisen teoksen Kiinan poliittisesta järjestelmästä. Kirja tuo esille Kiinan ainutlaatuisen poliittisen järjestelmän, joka on yhdistelmä keisarillista menneisyyttä, leninististä (jälki)totalitarismia ja nykyaikaisia julkisjohtamisen oppeja.
Taru Salmiselle Kaarlen palkinto erinomaisesta koreankielisen kaunokirjallisuuden suomennoksesta
Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen korean kielen opettaja ja kääntäjä Taru Salminen on vastaanottanut Gummeruksen Kaarle-palkinnon erinomaisesta koreankielisen kaunokirjallisuuden suomennoksesta. Hän käänsi Booker-palkinnon voittaneen Han Kangin kirjan ”Valkoinen kirja” koreasta suomeen.
Ota tiedekunnan uusi blogi seurantaan
Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan uuden blogisarjan ”Yhteiskunnasta, rakkaudella” neljäs kirjoitus on julkaistu. Lue filosofian professorin Juha Räikän ajatukset kertomisesta sekä sarjan aiemmat osat osoitteessa blogit.utu.fi/yhteiskunnasta.
Hae Itä-Aasian opintojen maisteriohjelmaan
Syvenny Kiinan, Japanin, Etelä-Korean ja Pohjois-Korean nyky-yhteiskuntiin!
Haku auki 20.1.2021 asti.
Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi -teos johdattaa Itä-Aasian yhteiskuntiin
Turun yliopiston Itä-Aasian tutkijoiden kirjoittama Lohikäärme, tiikeri ja krysanteemi -teos vie lukijansa Kiinaan, Etelä-Koreaan, Pohjois-Koreaan ja Japaniin. Tarkastelussa on sekä historia että nykypäivän polttavimmat yhteiskunnalliset ja taloudelliset kysymykset.