Asiasana: Turun yliopiston luonnontieteiden, lääketieteen ja tekniikan tutkijakollegium (TCSMT)

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Suomalaiset tähtitieteilijät etsivät gravitaatioaaltojen lähteitä

04.06.2021

Turun yliopiston fysiikan ja tähtitieteen laitos on mukana kansainvälisessä Gravitational-wave Optical Transient Observer (GOTO) -hankkeessa, jossa rakennetaan uudenlaiset havaintolaitteistot molemmille pallonpuoliskoille Kanariansaarten La Palmalle sekä Australiaan. Hankkeessa etsitään gravitaatioaaltojen näkyvän valon vastineita uusilla teleskoopeilla, jotka kuvaavat koko taivasta lähes reaaliajassa.

Laiton laihdutuslääke DNP voi johtaa ennenaikaiseen kuolemaan

08.12.2020

Laihdutukseen käytetty kemikaali DNP vedettiin markkinoilta 1930-luvulla äkillisten myrkytystapausten vuoksi. Sen laiton käyttö on kuitenkin yleistynyt viime vuosina. Uudessa tutkimuksessa selvitettiin elinikäisen DNP-altistuksen vaikutusta lintumallilla. Tutkijat havaitsivat, että DNP:n käyttö lyhensi seeprapeippojen elinikää 20 prosenttia, vaikka suoria myrkytysvaikutuksia ei esiintynytkään.

Turun yliopiston luonnontieteiden ja lääketieteen tutkijakollegium hakee hiljattain väitelleitä, lahjakkaita tutkijatohtoreita

09.11.2020

Turun yliopiston luonnontieteiden ja lääketieteen kollegiumissa on haettavana enintään viisi kolmevuotista tutkijatohtorin määräaikaista tehtävää. Tutkijatohtorin tehtävä antaa mahdollisuuden laaja-alaisen tutkimuksen tekemiseen kansainvälisessä ja monitieteisessä ympäristössä, jossa tutkijayhteisö tarjoaa jäsenilleen arvokasta vertaistukea.