Asiasana: kone- ja materiaalitekniikan laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Aurinkopaneelien tuottaman sähkön itse kuluttaminen kannattavampaa kuin myyminen – myös asennussuunta vaikuttaa

08.03.2024

Juuri julkaistussa tutkimuksessa Turun yliopiston tutkimusryhmä selvitti aurinkosähkön arvoa tavalliselle kuluttajalle. Taloudellisesti kannattavinta aurinkopaneelien omistajalle oli kuluttaa itse mahdollisimman paljon aurinkopaneelien tuottamaa sähköä. Katon suuntaisista asennuksista etelää kohti asennetut paneelit olivat vielä kannattavimpia, mutta taloudellinen ero muihin asennussuuntiin kaventunee tulevina vuosina sähkön hinnan kehityksestä johtuen. 

Dining Flow –hanke vähentää ruokahävikkiä ja parantaa ruokailijoiden kokemuksia itsepalveluravintoloissa

14.11.2023

Turun yliopiston johtama konsortio on saanut Business Finlandilta kahden miljoonan euron rahoituksen Dining Flow -hankkeeseen, jonka tavoitteena on tehostaa ruokailijoiden ja palveluntarjoajien kokemuksia sekä auttaa itsepalveluravintoloita vähentämään syntyvää jätettä ja säästämään energiaa. Hanke on osa KONEen Veturi-aloitteeseen kuuluvaa The Flow of Urban Life -ohjelmaa.

Turun korkeakoulujen yhteistyö syvenee – tavoitteena lisäävän valmistuksen osaamisen parantaminen Varsinais-Suomessa

25.08.2023

Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu ja Åbo Akademi tiivistävät yhteistyötään koskien lisäävää valmistusta. Tavoitteena on rakentaa hyvä yhteistyömalli, jossa tehdään yhteistyötä niin koulutuksen kuin yritysmaailmankin kanssa. Yhteen hiileen puhaltaminen vahvistaa Varsinais-Suomen lisäävän valmistuksen osaamista.