Asiasana: open access publishing

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Lääketieteelle uusia avoimen julkaisemisen sopimuksia

09.01.2024

Kirjasto on solminut Turun yliopistolle kaksi uutta avoimen julkaisemisen sopimusta lääketieteen lehtiä julkaisevien kustantajien kanssa. Lisäksi Radiological Society of North American kanssa viime vuonna solmittua sopimusta, joka mahdollistaa avoimen julkaisemisen kustantajan neljässä lehdessä, on jatkettu vuoden 2024 loppuun asti. Kaikki sopimukset tarjoavat kirjoittajille mahdollisuuden lisämaksuttomaan avoimeen julkaisemiseen.

Avoin julkaiseminen lehtipakettiaineistoissa, joiden neuvottelut ovat kesken

29.12.2023

Kansallisen e-aineistojen hankintakonsortio FinELibin neuvottelut uusista sopimuksista ovat edelleen kesken useiden tiedelehtikustantajien kanssa. ACS:n lehtiä lukuun ottamatta käyttäjät pääsevät toistaiseksi lukemaan näiden kustantajien uusimpia lehtiä tammikuussa 2024, vaikka uusi sopimus ei ole vielä valmiina. Avoimen julkaisemisen käytännöt vaihtelevat neuvotteluiden aikana kustantajittain.

Avoin julkaiseminen huippusuosittua Wileyn ja Taylor & Francisin lehdissä – OA-julkaisemiseen varatut rahat lähes käytetty

03.10.2022

Kirjasto seuraa tarkasti solmimiensa lisenssisopimusten avoimeen julkaisemiseen varatun rahan käyttöä. Nyt rahat ovat joidenkin kustantajien osalta loppumassa. Kirjasto hankkii useimmat avointa julkaisemista sisältävät sopimuksensa FinELibin, suomalaisten korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen konsortion, neuvottelemina mutta on myös solminut omia sopimuksia suoraan kustantajien kanssa.