Asiasana: metsänsuojelu

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Luontokato jyrää – nyt tarvitaan uusia konsteja

03.05.2023

Vuoden alussa voimaan tullut uusi luonnonsuojelulaki suojelee entistä paremmin uhanalaisia lajeja. Sen sijaan tavallisen ”arkiluonnon” suoja on olematon, joten luontokato jatkuu. Avuksi tarvitaan yksi laki lisää, jolla kokonaisuus otetaan kunnolla haltuun, kirjoittavat ekologian ja ympäristönsuojelun dosentti Timo Vuorisalo Turun yliopistosta ja ympäristöoikeuden erikoistutkija Minna Pappila Suomen ympäristökeskuksesta. Kirjoitus on julkaistu alun perin MustRead Akatemiassa. 

Turun yliopiston Luonto2100-rahasto osti suojeltavaa metsää Kurjenrahkan kansallispuiston naapurista

27.06.2022

Turun yliopistosäätiön alle viime vuonna perustettu Turun yliopiston Luonto2100-rahasto on ostanut ensimmäiset metsäalueensa läheltä Kurjenrahkan kansallispuistoa. Pöytyän Yläneellä sijaitsevat kaksi metsäaluetta muodostavat yhteensä 25 hehtaarin kokonaisuuden. Tavoitteena on lisätä alueiden luonnon monimuotoisuutta ja hiilensidontaa. Alueita on tarkoitus kehittää myös rahaston tavoitteita tukevaan virkistyskäyttöön.

Turun yliopisto perusti rahaston metsäluonnon monimuotoisuuden ja virkistyskäytön edistämiseen

22.06.2021

Turun yliopiston perustama Luonto2100-rahasto hankkii lahjoitusvaroilla metsäalueita, joiden avulla tuetaan luonnon monimuotoisuuden suotuisaa kehitystä ja parannetaan virkistyskäyttömahdollisuuksia. Tavoitteena on erityisesti olemassa olevien suojelu- ja retkeilyalueiden laajentaminen ja monipuolistaminen Etelä-Suomessa.

Luonto2100-rahasto

Turun yliopiston Luonto2100-rahaston tavoitteena on vahvistaa Etelä-Suomen metsien tulevaa monimuotoisuutta, hiilensidontaa ja virkistysarvoja. Rahasto hankkii erityisesti nuoria metsiä nykyisten suojelualueiden läheltä ja suunnittelee osana opetusta ja tutkimusta, miten nämä metsät parhaiten tukevat luonnon monimuotoisuutta pitkällä tulevaisuudessa. Metsissä voidaan tehdä monimuotoisuutta tukevia toimenpiteitä, mutta lopullinen tavoite on monimuotoinen ja vanha suojeltu metsä. Rakennamme tulevaisuuden monipuolista metsäluontoa ja koulutamme samalla alan asiantuntijoita.