Joukko iloiselta vaikuttavia tutkijoita istuu Educarium-rakennuksen aulassa.

Kasvatustieteiden tiedekunnan alumnitoiminta

​Opiskelijaelämä on kenties jo ohi, mutta yliopistolaisuus ei pääty valmistumiseen! Haluamme pitää tiiviisti yhteyttä alumneihimme, tervetuloa mukaan!

Tiedekunnan alumnitoiminta tarjoaa mahdollisuuksia valmistumisen jälkeiseen yhteydenpitoon opiskelutovereiden ja vanhan opinahjon kanssa. Voit pysyä ajantasalla kotiyliopistosi tutkimuksesta, koulutuksesta ja tapahtumista tilaamalla uutiskirjeemme, osallistua tapahtumiimme tai ryhtyä vaikkapa mentoriksi opiskelijalle.

Haluamme myös jatkuvasti kehittää alumnitoimintaamme - millä tavoilla sinä haluaisit osallistua tiedekunnan toimintaan ja sen kehittämiseen, tai mitä toivoisit tiedekunnan alumneilleen tarjoavan? Kerro ideasi meille! 

  Tule mukaan EDutu!-webinaareihin

  Alumnitoiminnan EDUtu!-webinaarit pureutuvat ajankohtaiseen aiheeseen kasvatustieteiden uusimpaan tutkimukseen pohjaten. Zoomissa toteutettavissa webinaareissa on teemaan johdattavat puheenvuorot sekä kaikilla osallistujilla mahdollisuus osallistua kysymällä ja kommentoimalla zoomissa. Webinaarit ovat kaikille avoimia.

  >> Katso tulevat webinaarit sekä aiempien webinaarien tallenteet

  Tutustu alumnitoimintaamme ja tule mukaan!

  Tietoa alumnitoiminnasta

  Toivotamme alumnimme lämpimästi tervetulleiksi mukaan tiedekunnan tapahtumiin ja toimintamme kehittämiseen. Alumninamme voit tukea tiedekuntamme tutkimuksen, opetuksen tai vaikkapa yritysyhteistyön kehittämistä tai voit tarjota opiskelijoillemme arvokkaita työelämäyhteyksiä. 

   Tiedekuntamme alumnien tietoja ylläpidetään yliopiston alumnirekisterissä. Nykyisin valmistuvien yhteystiedot siirtyvät rekisteriin suoraan. Ennen vuotta 2016 valmistuneet voivat liittyä mukaan täällä. Voit tarkistaa omat tietosi ottamalla yhteyttä alumni@utu.fi.

   Kerro myös omat ideasi ja toiveesi meille

   Kasvatustieteiden tiedekunta pyrkii tiivistämään yhteistyötä valmistuneiden, tämänhetkisten opiskelijoiden sekä tiedekunnan välillä. Kehitämme alumnitoimintaa yhteistyössä yliopiston alumnikoordinaattorin, alumniyhdistysten ja opiskelijoiden ainejärjestöjen kanssa. Yhteystietomme löydät tämän sivun "ota yhteyttä alumnitoimikuntaan"-osiosta.

   Ota yhteyttä alumnitoimikuntaan

   Tiedekunnassa alumniasioita suunnittelee ja kehittää alumnitoimikunta. Haluatko tietää lisää alumnitoiminnastamme tai kertoa meille ideoitasi? Ota yhteyttä, jutellaan lisää:

   Tiedekuntapäällikkö Anu Warinowski, kasvatustieteiden tdk (pj)
   Professori Pasi Koski, OKL, Rauma
   Projektitutkija Maikki Pouta, OKL, Turku 
   Tutkijatohtori Nina Haltia, KTL
   Rehtori Katrina Vartiainen, TNK
   Johtava rehtori Anna-Maija Katajisto, RNK
   Koulutussuunnittelija Anni Mäki, koulutuksen toimiala
   Tiedottaja Erja Hyytiäinen, viestintäpalvelut
   Koordinaattori Terhikki Saari, Kumppanuudet ja vaikuttavuus
   Kv-alumnisuhteiden koordinaattori Ameya Münzner Foujdar, Kumppanuudet ja vaikuttavuus
   Toimistosihteeri Viola Jokela, tdk:n hallintopalvelut (sihteeri)

   Alumniedustajat

   Koulutuspolitiikan asiantuntija Risto-Matti Alanko, OAJ
   Yliopistonlehtori Kalypso Filippou, Turun yliopisto
   Neuvotteleva virkamies Petri Haltia, OKM 
   Head of Pedagogy Einari Kurvinen, Eduten
   Varatoimitusjohtaja Tuomo Lähdeniemi, Fountain Park
   Apulaisprofessori Jake McMullen, Turun yliopisto
   Järjestösuunnittelija Sanni Salmenoja, Suomen Lukiolaisten Liitto
   Varajohtaja, yksikön päällikkö Hannele Seppälä, Karvi 
   Koulutussuunnittelija Maiju Toivonen, TEHY  
   Luokanopettaja Sameli Valkama, Turun kaupunki  

   Opiskelijaedustus  

   Riku Ranta, Opex
   Salla Kylväjä, Katko
   Annika Lind, Opekas
   Sofia Laine, TurAus

   Opiskelijajärjestöjen alumnitoiminta:

   Liity alumniksi

   Kasvatustieteiden tiedekunnan alumneja ovat kaikki kasvatustieteiden laitoksella tai opettajankoulutuslaitoksella tutkinnon suorittaneet, opiskelleet ja työskennelleet.

   > Liity mukaan!

   Alumninamme:

   • saat alumniuutiskirjeen 3-5 kertaa vuodessa. Uutiskirjeessä saat kutsuja tiedekuntamme tapahtumiin, tietoa tarjoamistamme erikoistumis- ja täydennyskoulutuksista sekä ajankohtaisia uutisia tutkimuksestamme, koulutuksestamme ja muista ajankohtaisista kuulumisistamme
   • voit osallistua tiedekuntamme järjestämiin tapahtumiin, joista tiedotamme alumnikirjeessä, tiedekunnan Facebook-sivulla sekä tällä sivulla
   • voit toimia mentorina nykyiselle opiskelijalle vuosittain käynnistyvissä mentorointiohjelmissa (lue lisää mentoroinnista). Mentorina toimimalla saat itsekin tuoreita ajatuksia ja virikkeitä omalla työurallasi kehittymiseen!
   • voit jakaa kokemuksiasi ja kertoa työstäsi tai urasi kehittymisestä opiskelijoille erilaisissa tilaisuuksissa tai työelämäkursseilla tai tarjota opiskelijoillemme harjoittelupaikkaa tai gradun aihetta 
   • voit auttaa meitä kehittämään opetustamme, tutkimustamme tai yhteistyötämme - ota yhteyttä ja kerro meille ideasi!
   • saat tietoa ja tukea työllistymiseen ja uran eri vaiheisiin liittyen Turun yliopiston työelämäpalveluiden kautta
   • voit tukea tutkijoita ja opiskelijoita tukemalla Turun yliopistoa 
   Alumnitapahtumat

   Järjestämme vuosittain keväällä alumneillemme ja muille tiedekuntamme tutkimuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneille Kasvatuksen kevätpäivän, jonka ohjelmaan sisältyy alumneille oma alumni-iltapäivä.

   Kutsumme alumneja säännöllisesti myös mm. ajankohtaisiin seminaareihimme ja erilaisiin vaihteleviin tilaisuuksiin.

   Pysy kuulolla ja tule mukaan!

   Aikaisempia tapahtumia:

   Myllymäen Kilta

   Opettajankoulutuslaitoksen alumneja ovat kaikki laitoksella tutkinnon suorittaneet, opiskelleet ja työskennelleet. Myllymäen Kilta toimii  alumniyhdistyksenä Rauman kampuksella.

   Myllymäen Kilta

   Myllymäen Kilta ry. on vuonna 1955 perustettu yhdistys jonka tehtävänä on vaalia ja ylläpitää raumalaisen opettajankoulutuksen omaleimaista perinnettä. Yhdistys osallistuu moniin Opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen ja normaalikoulun toimintoihin sekä asiantuntijana että organisaattorina. Lisäksi Myllymäen Kilta tukee suomalaisen opettajankoulutuksen, erityisesti Myllymäen historiaan liittyvää tutkimustyötä paitsi jakamiensa avustusten niin myös tarjoamansa asiantuntija-avun kautta. Perinneyhdistyksemme pyrkii keräämään ja järjestämään Myllymäen aineellista ja henkistä kouluperinnettä.

   Emme toki keskity ainoastaan täällä paikanpäällä sijaitsevan aineiston keräämiseen, vaan toivomme saavamme Myllymäkeen liittyvää materiaalia myös yhdistyksemme jäseniltä. Otammekin mielellämme vastaan erilaista perinnemateriaalia, opiskeluun liittyviä muistoja, kaskuja kurssitöitä jne. Pyrimme esittelemään keräämäämme aineistoa verkkosivuillamme.

   Valokuva-albumimme (toistaiseksi poissa käytöstä) sisältää noin 1500 kuvaa. Valokuvien lisäksi Myllymäen Killalla on hallussaan laaja raumalaiseen opettajankoulutukseen liittyvä dokumenttiaineisto sisältäen mm. yli 100 tuntia haastattelunauhoituksia ja laajan nuottiarkiston.

   Myllymäen Kilta on paitsi perinneyhdistys myös  alumni -järjestö, joka pitää yhteyttä entisiin ja nykyisiin myllymäkeläisiin. Samalla koetamme tarjota jäsenillemme yhteisen kokoontumispaikan jossa vanhat ja nuoret, entiset ja nykyiset myllymäkeläiset voisivat kohdata toisensa. Alumnitoimintamme ydinajatusta kuvaa hyvin yhdistyksemme motto: "Ei Myllymäki unohtua saa"

   Jottei Myllymäki todellakaan pääsisi vaipumaan täysin unhoon, olemme jo vuosien ajan tarjonneet apua kurssitapaamisten järjestelyissä. Kurssitapaamisiin liittyvissä kysymyksissä voitte kääntyä Killan puheenjohtajan tai kokoussihteerin puoleen.

   >> Myllymäen killan arkisto- ja aineistoluettelot (2009)
   >> Lahjoitukset ja hankkeet
   >> Alumnipuoti
   >> Toiminta

   Yhteystiedot

   Myllymäen Kilta ry
   Opettajankoulutuslaitos
   Seminaarinkatu 1, 26100 Rauma

   myllymaenkilta@utu.fiWebmaster: laukem@utu.fi

   Ammatilliset sekä suurelle yleisölle suunnatut julkaisut