Asiasana: Toimitusketjujen johtaminen

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Uusi sivusto kokoaa koronaviruksen vaikutuksia toimitusketjuihin, kuljetusmarkkinoihin ja talouteen

09.04.2020

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun toimitusketjujen johtamisen oppiaine on avannut maailmanlaajuiseen jakeluun sivuston, jolla seurataan koronaviruksen vaikutuksia toimitusketjuihin, kuljetusmarkkinoihin ja talouteen laajemminkin. Katsauksia laatii lukuisa joukko toimitusketjujen johtamisen ja logistiikan huippuasiantuntijoita Suomesta ja maailmalta.

MERLOG 2030 -raportti tarkastelee Suomen merikuljetusten logistiikan ja ulkomaankaupan kilpailukyvyn haasteita 2020-luvulla

04.02.2020

Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston asiantuntijaryhmän tekemä selvitys tarjoaa tietoa päätöksenteon tarpeisiin. Raportista selviää muun muassa, että jäänmurtajien lisääminen nykyisestä ei huomattavasti vähennä viivästyksistä aiheutuvia kustannuksia, mutta kapasiteetin lasku nostaa kustannuksia nopeasti ja merkittävästi.

Tutkimus toimitusketjujen johtamisen oppiaineessa

Toimitusketjujen johtamisen oppiaine tuottaa korkeatasoisen tieteellisen tutkimuksen kautta tietoa toimitusketjussa tapahtuvasta organisaatioiden sisäisestä ja ulkoisesta toiminnasta (mm. tuotantoprosessit, hankinnat, kuljetukset). Toimitusketjujen johtamisen tutkimus tarkastelee ilmiöitä yksilöiden, toimintojen, yritysten ja toimitusketjujen tasolla.