Asiasana: Yleinen historia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Ylirajainen liikkuvuus ja kulttuurinen vuorovaikutus

Aika

19.3.2021 klo 14.00 - 16.00
Yleisen historian oppiaine ja Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies (TUCEMEMS) -tutkimuskeskuksen järjestämään seminaarin, jossa esitellään uutta liikkuvuuden, siirtolaisuuden ja kolonialismin historian tutkimusta sekä viime syksynä toimintansa aloittanutta EU COST Action -hanketta...

Yhteistyö yleisen historian oppiaineessa

Yleisen historian oppiaine tekee laajaa yhteistyötä niin yliopistoyhteisön sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Läheisiä yhteistyökumppaneitamme ovat oman laitoksen ja tiedekunnan oppiaineet, Turun yliopiston muiden tiedekuntien oppiaineet ja muut suomalaiset yliopistot sekä monialaiset verkostot ja organisaatiot, joissa olemme mukana edistämässä kansainvälisen historian tutkimusta ja merkitystä yhteiskunnassa. Tutkimushankkeet ja yksittäiset tutkijat toimivat lisäksi lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusverkostoissa.

Tutkimus yleisen historian oppiaineessa

Yleisen historian tutkimus on lähtökohtaisesti kansainvälistä ja ylirajaista. Vahvuutemme on monipuolinen Euroopan ja muun maailman historian tuntemus, joka auttaa ymmärtämään globalisoitumista ja eurooppalaisen maailman suhdetta muihin kulttuureihin. Myös suomalaisten yhteydet maailmalle ovat tutkimusteemojamme.