Asiasana: digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkimus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Syksyn 2023 yhteishaussa opiskelemaan kieliä Turkuun tai digitaalista kulttuuria, maisemaa ja kulttuuriperintöä Poriin

06.09.2023

 Korkeakoulujen syksyn 2023 yhteishaku alkoi maanantaina 4.9. ja päättyy 14.9. klo 15:00. Turun yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutuksista syksyn 2023 yhteishaussa ovat mukana pohjoismaiset kielet, ranska, saksan kieli sekä digitaalinen kulttuuri, maisema ja kulttuuriperintö.

Kaksi Eurajoella ja Raumalla toteutettavaa kulttuurihanketta osallistuu kaupunkien ulkopuolista kulttuuria tarkastelevaan kansainväliseen tutkimukseen

28.07.2023

Eurajoella ja Raumalla toteutettavat kulttuurihankkeet on tunnistettu esimerkkihankkeiksi kansainväliseen tutkimukseen, jossa tutkitaan kaupunkien ulkopuolisia kulttuuri- ja luovia aloja Euroopassa. Tutkimukseen valittiin yhteensä 12 eri puolilla Eurooppaa toteutettavaa kulttuurihanketta.

Women in a Digitized Sports Culture -seminaari

24.11.2022

Pohjoismainen Women in a Digitized Sports Culture -tutkimusverkosto kutsuu kaikki kiinnostuneet yksipäiväiseen, naisurheilijoita ja digitaalista teknologiaa käsittelevään seminaariin. Päivän puhujat ovat kansainvälisesti tunnettuja naisurheilijoiden medianäkyvyyden sekä urheilututkimuksen asiantuntijoita. Seminaari tarjoaa areenan tutkijoiden ja käytännön urheilutoimijoiden väliselle vuorovaikutukselle sosiaalista mediaa, digitaalista teknologiaa ja tasa-arvoa koskevissa kysymyksissä.

Naispelaajat rikkovat pelikulttuurin sukupuolirajoja (Väitös: FM Usva Friman, 3.6.2022, digitaalinen kulttuuri)

FM Usva Friman tarkasteli digitaalisen kulttuurin alan väitöstutkimuksessaan naispelaajien pelikulttuurista toimijuutta. Tutkimus osoitti, että pelaamisen valtavirtaistumisesta ja naisten pelaamisaktiivisuuden kasvusta huolimatta naispelaajat ovat yhä sukupuolensa vuoksi marginalisoitu pelaajaryhmä, joka samanaikaisesti sekä osallistuu aktiivisesti ja monipuolisesti pelikulttuuriin että tulee torjutuksi sen piiristä.

Suomen Kulttuurirahastolta rahoitusta Turun yliopiston Porin yksikön PLoP-työryhmälle ja väitöskirjatutkijoille

24.05.2022

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Satakunnan maakuntarahaston Kärkihanke-rahoituksen Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen tutkinto-ohjelman PLoP (Pori Laboratory of Play) -työryhmälle. Porin yksikköön sijoittuva hanke tutkii viihteellistyvän yhteiskunnan arvoja ja mediakriittisen lukutaidon merkitystä.

Uutuusteoksessa sadan vuoden takaiset päiväkirjat avaavat näkymiä sekä menneisyyteen että nykyisyyteen

07.05.2021

Tamperelainen Aulikki Mattila (1909–2007) piti säännöllisesti päiväkirjaa kouluvuosinaan 1920-luvulla. Porin yliopistokeskuksessa työskentelevä Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin yliopisto-opettaja, FT Rami Mähkä on koostanut päiväkirjoista teoksen Vangittu prinsessa, joka ilmestyi Minna Canthin päivän alla tänä keväänä. Mähkä vertaa tamperelaisen koulutytön kiehtovaa päiväkirja-aineistoa nykyajan somepäivityksiin.