Asiasana: Taloussosiologia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Yhteiskuntatieteelliseen jätettiin yli 1500 hakemusta edellisvuotta enemmän

02.04.2020

Kaikki yhteiskuntatieteellisen hakukohteet keräsivät ennätysmäärän hakemuksia, yhteensä 7328 hakemusta. Viime vuoteen verrattuna tiedekuntaan saapuneiden hakemusten määrä kasvoi yhteensä 1529:llä. Suurimmat määrälliset kasvajat oli poliittinen historia ja valtio-oppi 438 hakemuksen kasvulla, logopedia 417 hakemuksen kasvulla,  sosiaalitieteet 243 hakemuksen kasvulla ja psykologia 210 hakemuksen kasvulla.

Puoluekanta on sosiaalinen tekijä, joka jäsentää ihmisten asenteita ja toimintaa (Väitös: VTM Aki Koivula, 18.4.2019, taloussosiologia)

VTM Aki Koivula selvitti taloussosiologian alaan kuuluvassa väitöstutkimuksessaan, miten puoluekanta selittää ihmisten kulutustottumuksia, luottamusta muihin ihmisiin ja kokemusta yhteiskunnallisista riskitekijöistä. Väitöskirja tarjoaa uutta kyselytutkimuksiin perustuvaa tietoa suurimpien puolueiden kannattajista ja jäsenistä. 

EU-yhteistyö ei tavoita köyhiä keskitulon maissa (väitös FM Riina Pilke 1.4.2019, taloussosiologia)

Talouskasvu on huono inhimillisen ja kestävän kehityksen mittari.  Kansainvälisen kehitysyhteistyön määritelmät ja EU:n kehitysyhteistyön välineet eivät ole ajantasalla vastatakseen maailman köyhyysongelmaan, jossa eriarvoisuus on nykyään laajempi ongelma kuin absoluuttinen köyhyys. Näin toteaa EU:n kehityspolitiikkaa ja kehitysyhteistyön rahoitusvälineitä köyhissä ja keskitulon maissa tutkinut Riina Pilke Turun yliopistossa julkaistavassa väitöskirjassaan.