Asiasana: Taloussosiologia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Puoluekanta on sosiaalinen tekijä, joka jäsentää ihmisten asenteita ja toimintaa (Väitös: VTM Aki Koivula, 18.4.2019, taloussosiologia)

VTM Aki Koivula selvitti taloussosiologian alaan kuuluvassa väitöstutkimuksessaan, miten puoluekanta selittää ihmisten kulutustottumuksia, luottamusta muihin ihmisiin ja kokemusta yhteiskunnallisista riskitekijöistä. Väitöskirja tarjoaa uutta kyselytutkimuksiin perustuvaa tietoa suurimpien puolueiden kannattajista ja jäsenistä. 

EU-yhteistyö ei tavoita köyhiä keskitulon maissa (väitös FM Riina Pilke 1.4.2019, taloussosiologia)

Talouskasvu on huono inhimillisen ja kestävän kehityksen mittari.  Kansainvälisen kehitysyhteistyön määritelmät ja EU:n kehitysyhteistyön välineet eivät ole ajantasalla vastatakseen maailman köyhyysongelmaan, jossa eriarvoisuus on nykyään laajempi ongelma kuin absoluuttinen köyhyys. Näin toteaa EU:n kehityspolitiikkaa ja kehitysyhteistyön rahoitusvälineitä köyhissä ja keskitulon maissa tutkinut Riina Pilke Turun yliopistossa julkaistavassa väitöskirjassaan.
 

Opiskelijat kaupunkisuunnittelijoina – saaristo lähemmäksi keskustaa

08.10.2018

Torstaina 4.10 Vimmassa esiteltiin monikansallisten ja -alaisten opiskelijatiimien ehdotuksia Turun keskustan ja saariston välisten yhteyksien tiivistämiseksi. Tiimit koostuivat Turun yliopiston (kaupunkitutkimus), Latvian yliopiston (kaupunkisuunnittelun maisteriohjelma) ja Eesti Maaülikoolin (maisema-arkkitehtuurin maisteriohjelma) opiskelijoista.

Taloussosiologian oppiaine

Markkinoiden kiinnostavinta tutkimusta

Suomen ainoan taloussosiologian yksikön tutkimuksen ja opetuksen vahvuusalueita ovat kulutus, markkinat ja verkostot.