Asiasana: Maantieteen ja geologian laitos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

WeSeaChallenge Pre-event: Save the Baltic Sea and race for 8 500 euros

Aika

20.9.2019 klo 13.00 - 16.00
Would you like to contribute solutions for a healthy and productive Baltic Sea? Join the WeSeaChallenge and bring solutions powered by open satellite data. In this pre-event we will introduce the WeSeaChallenge contest and practical examples on satellite data application and tools. The pre-event is...

Turun yliopiston tutkijat kiteyttävät Turun tuoreimman historian kirjaksi

04.04.2019

Seitsemän Turun yliopiston tutkijaa kaivaa esille Turun tuoreimman historian. Turun kaupungin edellinen historia päättyi vuoteen 1970, tekeillä olevassa teoksessa katsotaan elämää lähes 50 viime vuoden ajalta. Turun kaupungin tilaama teos valmistuu keväällä 2020. Turun kaupunki julkaisee teoksen sekä painettuna että sähköisenä.

Tutkimus maantieteen ja geologian laitoksella

Laitoksemme slogan ”Maailma pintaa syvemmältä” antaa hyvän käsityksen laajasta tutkimuskentästämme sekä tavoitteestamme ymmärtää erilaisten ilmiöiden taustalla vaikuttavia mekanismeja.

Itämerihaasteen valtakunnallisessa seminaarissa panelistit pohtivat keinoja Itämeren suojelemiseksi

09.11.2018

Itämeren valtakunnallinen verkostoitumisseminaari pidettiin tänä vuonna Turussa 9.11. Seminaarin paneelikeskustelussa pohdittiin rehtori Kalervo Väänäsen johdolla Itämeren suojelun haasteita ja mitä Itämeren hyväksi on saatu aikaan.

​Paneelin puheenjohtajana toimi Kalervo Väänänen. Mukana olivat myös Saara-Sofia Sirén, Minna Arve, Anni Sinnemäki, Herrick Ramberg, Olavi Sahlsten ja Helena Tuuri.

Amazon-tutkimusryhmän kasvitieteelliset kokoelmat halutaan kaikkien nähtäville

26.10.2018

Turun yliopiston Amazon-tutkimusryhmän kasvitieteelliset keruut keskittyvät erityisesti saniaisiin ja medinillakasveihin. Tutkijoiden viikkojen viidakossa vietetyn ajan jälkeen näytteet päätyvät Turun yliopiston kasvimuseoon ja tietokantoihin. Amazoniassa on lukemattomia tieteelle tuntemattomia lajeja, joten tietokantojen kehittäminen on tärkeää.

​Amazon-tutkimusryhmän kokoelmiin kuuluva näyte

Opiskelu maantieteen ja geologian laitoksella

Maantieteen opinnot tarjoavat laajan ammatillisen osaamisperustan luonnon- ja yhteiskuntatieteiden rajapinnalla. Geologian opinnoissa perehdytään maapallon rakenteeseen ja kehitykseen sekä maapallolla vaikuttaviin geologisiin prosesseihin.

Maantieteen ja geologian laitos

Maantieteen ja geologian laitos on vireä sekä monimuotoinen Maata ja sillä esiintyviä luonnon ja ihmiskulttuurin dynaamisia ilmiöitä tutkiva yksikkö. Tutkimusalueitamme on monilla eri mantereilla ja kansainvälinen yhteistyömme on monipuolista.