Asiasana: suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielentutkimus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kohtaamiset muovaavat meitä

27.10.2023

Suomen alueella asuneet ihmiset eivät ole koskaan olleet yhtenäinen joukko samankaltaisia yksilöitä. Niin kulttuurimme, kielemme kuin perimämmekin on taustaltaan monimuotoista ja jatkuvassa muutoksen tilassa. Ihmiset, ideat, tavat ja sairaudet ovat aina liikkuneet alueelta toiselle ja jättäneet jälkensä väestöön. Suurprojektissa tutkijat selvittävät, kuinka nämä jäljet meissä näkyvät.

Suomen Kielen Seuran esitelmätilaisuus

Aika

30.11.2021 klo 18.00 - 19.00
Tutkija, filosofian tohtori Outi Vesakoski esitelmöi Suomen Kielen Seuran tilaisuudessa aiheesta Lauri Kettusen murrekartaston uusi tuleminen.

Suomen Kielen Seuran esitelmätilaisuus

Aika

19.10.2021 klo 18.00 - 19.00
Tutkija, filosofian tohtori Maija Mäki esitelmöi Suomen Kielen Seuran tilaisuudessa aiheesta Arkeologinen kulttuuriperintö matkailun voimavarana.

Uutuusteos pienen marin kielen sanastoaarteesta

30.03.2021

Turun yliopiston tutkijoiden yhteistyössä marilaisten kollegoidensa kanssa laatimassa teoksessa tutkitaan Volgan alueella Venäjällä puhuttavan marin kielen erikoissanaston kehitystä 1920- ja 1930-luvulla. Elollista luontoa tarkastelevien tiedonalojen, biologian, anatomian, eläintieteen ja kasvitieteen kieleen pureutuvassa tutkimuksessa piirtyy kuva hämmästyttävän ilmaisukykyisestä kielestä.