Asiasana: kasvitieteellinen puutarha

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Madagaskar - Luonnon monimuotoisuuskeskus vaarassa -näyttely kasvitieteellisessä puutarhassa

07.03.2024

Tervetuloa tutustumaan "Madagaskar – Luonnon monimuotoisuuskeskus vaarassa" -näyttelyyn, joka on esillä Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneissa. Näyttely valottaa Madagaskarin ainutlaatuista luontoa ja luonnon monimuotoisuutta uhkaavia tekijöitä. Kasvihuoneissa sijaitsevat infotaulut tarjoavat syvällistä tietoa saaren biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden haavoittuvuudesta, erityisesti sitä uhkaavista haitallisista vieraslajeista, mutta myös saaren endeemisistä eli kotoperäisistä  lajeista. Näyttely on avoinna yleisölle kevään 2024 ajan.

Kasvitieteelliseen puutarhaan pääsee nyt myös museokortilla

14.12.2023

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha on yksi Turun suosituimpia vierailukohteita ja 14.12.2023 alkaen sisäänpääsymaksun kasvihuoneisiin voi hoitaa myös kätevästi museokortilla. Suomessa on jo 370 museokorttikohdetta ja noin 300 000 aktiivista museokorttia. Museokortti onkin suosittu joululahjatoive, jonka voi hankkia nyt myös kasvitieteelliseltä puutarhalta. 
 

Torjunta-ainekuorman vähentäminen ja niittokorkeuden kasvattaminen voivat parantaa satoa ja auttaa sopeutumaan ilmastonmuutokseen

08.02.2023

Turun yliopiston tutkijat havaitsivat kahdessa tutkimuksessa, että hiilen varastointia, kasvien sietokykyä sekä rehulaidunten satoa on mahdollista kasvattaa korjaamalla muutamaa keskeisintä maatalouden menetelmää. Tutkimuksen tulokset tarjoavat tiekartan maaperän torjunta-ainekuorman vähentämiseen ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Samalla voidaan parantaa laidunalueiden tuottoa.

Virittäydy joulutunnelmaan kasvitieteellisessä puutarhassa ja seuraa uutta joulukalenteria puutarhan somessa

01.12.2021

Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa nautitaan joulutunnelmasta koko joulukuun ajan. Kasvihuoneissa ja jättilummehuoneessa voi tutustua jouluisiin kasveihin ja mausteisiin sekä ihastella joulutähtipyramidia. Perheen pienimmät pääsevät etsimään viidakossa piileskeleviä tonttuja ja ihmettelemään lentävää tonttua. Seuraa myös puutarhan uutta joulukalenteria Instagramissa tai Facebookissa!

Lasten lauantait kasvitieteellisessä puutarhassa tarjoavat tiedetekemistä koko perheelle

28.09.2021

Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa lanseerataan lauantaina 2.10.2021 uusi tiedetapahtumasarja Lasten lauantai. Vuoden 2021 loppuun saakka jokaisen kuukauden ensimmäinen lauantai tarjoaa erityisesti lapsiperheille tiedetempauksia ja työpajoja, joissa päästään itse kokeilemaan ja tiedeseikkailemaan niin kasvihuoneille kuin laboratorioon. Tervetuloa mukaan!