Asiasana: Kulttuurinen muisti ja yhteiskunnan muutos

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Uudessa hankkeessa tavoitteena vahvistaa arkipäivän poliittista toimijuutta

10.12.2021

Turun yliopiston oikeusmaantieteen tutkimusryhmän uudessa hankkeessa tunnistetaan tekijöitä ja prosesseja, jotka lisäävät yksilön riskiä ajautua demokraattisen yhteiskunnan marginaaliin. Hankkeessa tutkitaan arkipäivän poliittista toimijuutta sekä siihen liittyviä tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kysymyksiä. Koneen säätiö on myöntänyt ”Tila, oikeudenmukaisuus ja arkipäivän demokratia” -hankkeelle 377 200 euron rahoituksen. 

Miksi kulttuurisella muistilla on merkitystä? -yleisöluento

Aika

11.11.2021 klo 18.00 - 19.45
Kulttuurinen muisti ja yhteiskunnan muutos temaattisen kokonaisuuden järjestämässä tilaisuudessa tutkijat kertovat ajankohtaisesta tutkimuksestaan ja keskustelevat yhdessä siitä, miksi kulttuurisella muistilla on merkitystä. Anne Heimo käsittelee puheenvuorossaan digitaalisuuden, erityisesti IT...

Tutkijat etsivät työkaluja utooppiseen ajatteluun

05.11.2020

Turun yliopiston sosiologian tutkijat ryhtyvät selvittämään sitä, millä tavoin ja missä suomalaiset unelmoivat paremmasta tulevaisuudesta. Poliittinen mielikuvitus ja vaihtoehtoiset tulevaisuudet -hankkeen tavoitteena on innostaa suomalaiset käyttämään avarakatseisemmin poliittista mielikuvitusta.