Asiasana: Digitaalinen kulttuuri

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Alfred Kordelinin säätiöltä rahoitusta kotimaisen kirjallisuuden atlakselle

25.03.2022

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt rahoituksen Turun yliopistoon dosentti Asko Nivalan johtamalle, humanistista ja tekoälytutkimusta yhdistävälle Suomalaisen kirjallisuuden atlas 1870–1940 -hankkeelle. Hankkeessa kootaan kirjallisuuden kartasto suomalaisen kirjallisuuden klassikoissa esiintyvistä paikannimistä. Tutkimustulokset hyödyttävät tutkimusyhteisön lisäksi myös suurta yleisöä.

Uutuuskirja Digitaalisia kohtaamisia: verkkokeskusteluilla vaikutetaan yhä enemmän yhteiskuntaan

04.11.2019

Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin tutkijoiden Jaakko Suomisen, Petri Saarikosken ja Elina Vaahensalon uutuuskirja Digitaalisia kohtaamisia (Gaudeamus 2019) paneutuu suomalaisten verkkokeskustelujen historiaan 1980-luvun BBS-purkeista tämän päivän sosiaaliseen mediaan. Kirjassa tarkastellaan kunkin aikakauden suosituimpia keskusteluympäristöjä ja kuumimpia puheenaiheita.

Yhteistyö digitaalisen kulttuurin suuntautumisvaihtoehdossa

Digitaalinen kulttuuri tekee yhteistyötä muun muassa julkisyhteisöjen ja yritysten kanssa. Olemme toteuttaneet yhteistyössä tutkimushankkeita, julkaisuja, luentosarjoja ja opetussisältöjä, näyttelyitä, peli-, leikki- ja liikuntatapahtumia, pelejä sekä opinnäytetöitä.

Tutkimus digitaalisen kulttuurin suuntautumisvaihtoehdossa

Digitaalinen kulttuuri tutkii digitaaliseen teknologiaan (mm. tietoverkot, tietokoneet, mobiililaitteet) liittyvää ihmisten toimintaa, esimerkiksi teknologioiden käyttöä ja suunnittelua sekä niihin liittyviä keskusteluja ja niille annettuja merkityksiä. Digitaalinen kulttuuri on humanistinen tieteenala, jossa sovelletaan erityisesti historian- ja kulttuurintutkimuksen menetelmiä.