Asiasana: sosiaalipolitiikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopisto mukana 9,7 miljoonan euron EU-rahoitteisessa hankkeessa – tukee tutkimusinfrastruktuurien avulla Euroopan pandemianjälkeistä elpymistä ja nuorisopolitiikkaa

04.12.2023

Turun yliopisto on mukana Horisontti Eurooppa -ohjelman hankkeessa, joka kokoaa yhteen keskeisten yhteiskuntatieteellisten tutkimusinfrastruktuurien tietoja. Tavoitteena on saada nämä tiedot päätöksenteon tueksi, kun rakennetaan vihreää, digitaalista, vahvaa, terveyttä edistävää ja tasa-arvoista Euroopan unionia.

Väittelijä ennakoi ammattiyhdistysliikkeen heikentymisen kutistavan sosiaalimenoja ja lisäävän tuloeroja (Väitös VTM Ari-Matti Näätänen, 29.9.2023, sosiaalipolitiikka)

Ammattiyhdistysliikkeen jäsenmäärän lasku vähentää sosiaalimenoja ja kasvattaa tuloeroja länsimaissa, ennakoi valtiotieteiden maisteri Ari-Matti Näätänen Turun yliopistoon tekemässään väistötutkimuksessa.

Viitebudjetti kuvaa köyhyyttä paremmin kuin perinteinen pienituloisuusmittari (Väitös: VTM Lauri Mäkinen, 1.9.2023, sosiaalipolitiikka)

Viitebudjettiin pohjaava köyhyyden mittaustapa kuvaa perinteistä pienituloisuusmittaria paremmin siitä, missä köyhyydessä on kyse, ilmenee Lauri Mäkisen Turun yliopistoon tekemästä väitöstutkimuksesta. Viitebudjetissa otetaan huomioon menoihin vaikuttavat olosuhteet kuten asuinpaikka tai asumismuoto.

Eurooppalainen sosiaalitutkimus sai Akatemialta lähes 2,5 miljoonan euroa tutkimusinfrastruktuurivaroista

01.02.2022

Suomen Akatemia myönsi Turun yliopiston Suomessa koordinoimalle Europan Social Survey -tutkimukselle 2,47 miljoonan euron tutkimusinfrastuktuurirahoituksen. ESS:n ohella rahoituksen sai myös FINStruct – integroidun rakennebiologian tutkimusinfrastruktuuri, jossa Turun yliopisto on yhtenä kumppanina. Turun osuus Suomen Akatemian tukisummasta on on reilu 83  000 euroa.

Korona-arki hämärsi työ- ja perhe-elämän väliset rajat – ”korona-arjen projektipäällikkönä” toimiminen kasautui osassa perheitä äitien harteille

09.12.2021

Äitien kokemusten mukaan korona-arki ja sulkutoimenpiteet keväällä 2020 hämärsivät niin työ- ja perhe-elämän väliset rajat kuin roolitkin. Äidit kuitenkin erosivat toisis­taan siinä, millaisia strategioita heillä ja heidän perheillään oli käytettävissään työn ja perheen välisten rajojen hallintaan. Erityisesti perheissä, joissa hoivavastuiden jako oli ollut epätasaista jo ennen covid-19-pandemiaa, ja joissa vain äiti siirtyi etätöihin, äidit kokivat päävastuun lisääntyneestä lastenhoidosta kasautuvan heidän harteilleen.

Sosiaalipolitiikan päivät pureutuu sosiaalipolitiikan poliittisiin vaikuttimiin ja sosiaaliturvaan kohdistuviin paineisiin

27.10.2021

Sosiaaliturvaan kohdistuneet paineet nousevat keskiöön 28.–29.10. järjestettävillä Sosiaalipolitiikan päivillä. Tapahtuman pääpuhujiksi on saatu eurooppalaisten hyvinvointivaltioiden kehitystä ja muotoutumista viimeaikaisten paineiden alla tutkinut professori Bent Greve sekä Britannian vähimmäisturvaan ja erityisesti lapsiperheiden asemaan perehtynyt professori Jane Millar. Tapahtuma järjestetään pandemiatilanteen vuoksi verkossa.

Sosiaalipolitiikan päivät pureutuu sosiaalipolitiikan poliittisiin vaikuttimiin ja sosiaaliturvaan kohdistuviin paineisiin

29.09.2021

Sosiaaliturvaan kohdistuneet paineet nousevat keskiöön lokakuussa järjestettävillä Sosiaalipolitiikan päivillä. Tapahtuman pääpuhujiksi on saatu euroopplaisten hyvinvointivaltioiden kehitystä ja muotoutumista viimeaikaisten paineiden alla tutkinut professori Bent Greve sekä Britannian vähimmäisturvaan ja erityisesti lapsiperheiden asemaan perehtynyt professori Jane Millar. Tapahtuma järjestetään pandemiatilanteen vuoksi verkossa

Ota tiedekunnan uusi blogi seurantaan

22.02.2021

Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan uuden blogisarjan ”Yhteiskunnasta, rakkaudella” neljäs kirjoitus on julkaistu. Lue filosofian professorin Juha Räikän ajatukset kertomisesta sekä sarjan aiemmat osat osoitteessa blogit.utu.fi/yhteiskunnasta.