Asiasana: Elintarvikekemia ja elintarvikekehitys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Elintarvikemetabolomiikan huippuasiantuntija Kati Hanhineva pohjoisten elintarvikkeiden professuuriin

12.12.2019

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö lahjoitti vuonna 2018 Turun yliopistolle 500 000 euroa, jolla rahoitetaan pohjoisten elintarvikkeiden professuurin viisi ensimmäistä vuotta. Uusi professuuri keskittyy Suomessa viljeltävien kasvien tutkimukseen, tukee kestävään kehitykseen pohjautuvaa suomalaisten elintarvikkeiden vientiä ja lisää hyvinvointia edistämällä terveellisten elintarvikkeiden kehittämistä.

Olutproteiinista ja Itämeren levästä etsitään ratkaisuja kestävään ruoantuotantoon

21.01.2019

Elintarvikkeiden valmistuksessa syntyviä sivutuotteita ja Itämerestä peräisin olevaa levää voitaisiin hyödyntää tulevaisuudessa kestävinä ravinnonlähteinä. Turun yliopiston elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen yksikkö on mukana kahdessa kansainvälisessä tutkimusohjelmassa, joissa etsitään ratkaisuja kestävään ruoantuotantoon.