Turun kliininen tohtoriohjelma (TKT) - hakeminen ja hakuohjeet

Turun kliininen tohtoriohjelma (TKT) edistää korkealaatuista kliinistä tutkimusta ja tukee kliinisen lääketieteen sekä sille läheisten tieteenalojen tohtorikoulutusta sekä tutkimusta, joka kohdistuu monipuolisesti sairauksien syntyyn, diagnostiikkaan ja hoitoon mukaan lukien translationaalinen ja palvelujärjestelmiin kohdistuva tutkimus. Monitieteiseen tohtoriohjelmaan voi hakea muullakin kuin lääketieteen alan pohjakoulutuksella, jos tutkimusaihe liittyy kliinisen lääketieteen kysymyksiin tai niiden ratkaisussa käytettävien menetelmien kehittämiseen.

> Hakuajat lukuvuonna 2024-2025

 

Syksyn haku aukeaa 28.8.2024 ja sulkeutuu 13.9.2024 klo 16 (Suomen aikaa).

Syksyn haussa 28.8.-13.9.2024 voi hakea tohtoritutkinnon opiskeluoikeutta ja/tai väitöskirjatutkijan Turun yliopiston tutkijakoulun (UTUGS) ja/tai iCANDOC-tohtoripilotin määräaikaista työsuhdetta.

Hakuilmoitus syksy 2024 

Ohjeet hakemuslomakkeiden täyttämiseen (päivitetty 5.9.2024 seurantaryhmän osalta). Opiskeluoikeutta ja työsuhteisia tehtäviä haetaan erillisillä lomakkeilla.

 

>> Hakulomakkeet 

 

 

Ohjeita hakijalle:

Ennen hakemuksen laatimista

Tohtorikoulutuksesta kiinnostuneen kannattaa tutustua huolellisesti tiedekuntakohtaisiin ohjeisiin hyvissä ajoin ennen varsinaista hakua, sillä monista asioista pitää sopia jo etukäteen (ohjaus, seurantaryhmä, tutkimussuunnitelma, jatko-opintosuunnitelma jne.). Päivitetty hakuilmoitus julkaistaan tällä sivulla ennen jokaista hakua.

Turun kliinisen tohtoriohjelman väitöskirjatutkijat suorittavat tohtorintutkintoaan lääketieteellisessä, yhteiskuntatieteellisessä, matemaattis-luonnontieteellisessä tai teknillisessä tiedekunnassa tai Turun kauppakorkeakoulussa.

Ohjeita hakijalle tiedekunnittain
Ohjaaja

Ainakin kahden* henkilön on suostuttava toimimaan hakijan ohjaajana ja täyttävät ohjaajan pätevyysvaatimukset. Ohjaajan etsiminen on hakijan vastuulla.

Noudatathan sen tiedekunnan ohjeita ohjaajista, johon olet hakemassa. Linkit kunkin tiedekunnan sekä kauppakorkeakoulun ohjaussuunnitelmiin löytyvät alta kohdasta hakemuksen liitteet, alakohta 5. Ohjaus- ja jatko-opintosuunnitelma.

*Lääketieteellinen tiedekunta: Vain yhtä ohjaajaa esitettäessä, hakemukseen tulee liittää ohjaajan vapaamuotoinen perusteltu anomus.

Seurantaryhmä

Seurantaryhmän päämääränä on varmistaa väitöskirjan ja opintojen edistyminen, tuoda esille ulkopuolista näkemystä tutkimukseen sekä tukea väitöskirjatutkijaa ja ohjaajaa mahdollisessa ristiriitatilanteessa.

Hakija neuvottelee ohjaajan/ohjaajien kanssa seurantaryhmän muodostamisesta ja sopii seurantaryhmän jäsenten kanssa vuosittaisista seurantakäytännöistä. Seurantaryhmä ei ole pakollinen kaikissa tiedekunnissa, mutta kliininen tohtoriohjelma suosittelee erittäin vahvasti, että seurantaryhmä muodostetaan riippumatta hakijan tiedekunnasta.

 

Hakijan muistilista
  • Tarkista hakuaika
  • Lue huolellisesti ohjeet (tohtoriohjelman sekä sen tiedekunnan, josta haet opiskeluoikeutta)
  • Jos todennat kielitaitosi kielitestillä, varaa tähän riittävästi aikaa
  • Hanki tarvittavat allekirjoitukset ja valmistele liitetiedostot
  • Täytä sähköinen hakemus
  • Muista hakea ajoissa
  • Pidä alkuperäiset tutkintotodistuksesi saatavilla tai valmistaudu hankkimaan niiden viralliset kopiot (tarvittaessa)
Hakuaika ja mitä voi hakea

Ajanjaksolla 28.8.-13.9.2024 (haku sulkeutuu klo 16.00 Suomen aikaa) voit hakea:

a) oikeutta suorittaa tohtorintutkinto Turun yliopiston lääketieteellisessä, matemaattis-luonnontieteellisessä, teknillisessä tai yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa tai Turun kauppakorkeakoulussa 1.1.2025 alkaen.

b) Turun yliopiston tutkijakoulun (UTUGS) väitöskirjatutkijan määräaikaista työsuhteista tehtävää

Väitöskirjatutkijan tehtävä alkaa aikaisintaan 1.1.2025 ja sen kesto on enintään neljä vuotta (korkeintaan 31.12.2028 saakka). Väitöskirjatutkijan tehtävä on tarkoitettu täysipäiväiseen väitöskirjatutkimuksen tekemiseen ja jatko-opintojen suorittamiseen. Väitöskirjatutkijan osallistuminen opetustoimintaan ja muihin tehtäviin mitoitetaan siten, että väitöskirja on mahdollista saada valmiiksi suunnitellussa aikataulussa. Pääsääntöisesti opetustehtäviin voidaan käyttää enintään 5 % vuosityöajasta (enintään noin 80 h/lukuvuosi).

Työsuhteen pituutta määriteltäessä huomioidaan tohtoritutkinnon tekemiseen aiemmin myönnetty rahoitus. Väitöskirjatutkijan paikan voi saada enintään neljän vuoden ajaksi. Väitöskirjatutkijan työsuhteiseen tehtävään ei voida valita henkilöä, jolla on jo tohtorintutkinto.

Väitöskirjatutkijan työntekopaikkana on Turun yliopisto. Väitöskirjatutkijan työsuhteinen tehtävä vaatii asumista Suomessa.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopiston opetus- ja tutkimushenkilökunnan palkkausjärjestelmän mukaisesti. Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Väitöskirjatutkijan tehtävän tehtäväkohtainen palkanosa vaihtelee vaativuustasojen 2-4 välillä väitöskirjatyön vaiheen mukaisesti. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista palkanosaa. Väitöskirjatutkijan palkka vaihtelee 2400-3300 euron välillä riippuen väitöskirjatutkimuksen edistymisestä sekä henkilön kokemuksesta ja osaamisesta. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Turun kliinisestä tohtoriohjelmasta voi hakea myös lyhyitä palkkajaksoja esim. käytettäväksi limittäin ammatillisen jatkokoulutuksen tai muun perustellun syyn vuoksi (perustelu on ilmoitettava hakulomakkeella).

c) iCANDOC- tohtorikoulutuspilotin määräaikaista työsuhteista tehtävää

iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin määräaikaista työsuhteista tehtävää hakiessa, on tohtorintutkinnon opiskeluoikeus edellytys tehtävän vastaanottamiselle. Työsuhde alkaa 1.1.2025 tai tarvittaessa sopimuksen mukaan. Rahoitus on kolmeksi vuodeksi (päättyen 31.12.2027), joka on väitöskirjatyön suunniteltu kesto.

Väitöskirjatutkijan työsuhteinen tehtävä vaatii asumista Suomessa ja työn suorituspaikka on Turku.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopiston opetus- ja tutkimushenkilökunnan palkkausjärjestelmän mukaisesti. Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvasta palkanosasta. Väitöskirjatutkijan tehtävän tehtäväkohtainen palkanosa vaihtelee vaativuustasojen 2-4 välillä väitöskirjatyön vaiheen mukaisesti. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista palkanosaa. Väitöskirjatutkijan palkka vaihtelee 2400-3300 euron välillä riippuen väitöskirjatutkimuksen edistymisestä sekä henkilön kokemuksesta ja osaamisesta. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

iCANDOC-väitöskirjatutkijan tehtävä on tarkoitettu täysipäiväiseen väitöskirjatutkimuksen tekemiseen ja jatko-opintojen suorittamiseen. Vuosittainen kokonaistyöaika on 1612 tuntia, joka antaa väitöstutkijoille vapauden suunnitella työaikansa.

iCANDOC-pilottihankkeen väitöskirjatutkijan työsuhteiseen tehtävään ei voida valita henkilöä, jolla on jo tohtorintutkinto suoritettuna tai jolle on myönnetty tohtorintutkinnon opiskeluoikeus ennen 1.11.2023.

d) samanaikaisesti kaikkia yllä mainittuja (a, b ja c) tai pelkästään väitöskirjatutkijan palkkapaikkoja (b+c) tai opiskeluoikeutta ja jompaa kumpaa väitöskirjatutkijan palkkapaikkaa (a+b tai a+c)  

Kuka voi hakea

Mitä edellytämme sinulta

Opiskeluoikeutta hakiessa:

Jos hakijalla on tohtorintutkinnon opiskeluoikeus toisessa yliopistossa tai Turun yliopiston toisessa tohtoriohjelmassa, on hakijan esitettävä hakemuksessaan (motivaatiokirjeessä) peruste Turun kliiniseen tohtoriohjelmaan siirtymiselle. Väitöskirjatutkijalla voi olla kerrallaan vain yksi tohtorintutkinnon suoritusoikeus Turun yliopistossa.

Turun yliopiston tutkijakoulun (UTUGS) väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää hakiessa:
  • Sinulla tulee olla aktiivinen tohtorintutkinnon opiskeluoikeus Turun kliinisessä tohtoriohjelmassa tai jos sinulle ei vielä ole myönnetty tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta, tulee sinun tässä haussa hakea opiskeluoikeutta tohtorin tutkintoon. Opiskeluoikeus on edellytyksenä väitöskirjatutkijan työsuhteiseen tehtävään valitsemiselle;
  • Olet suunnittelemassa tai tekemässä ensimmäistä tohtorintutkintoasi;
  • Et ole aiemmin saanut neljän vuoden täysipäiväistä rahoitusta tohtorintutkinnon suorittamista varten.
iCANDOC-tohtoripilotin väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää hakiessa:
  • Sinulla tulee olla aktiivinen tohtorintutkinnon opiskeluoikeus Turun kliinisessä tohtoriohjelmassa tai jos sinulle ei vielä ole myönnetty tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta, tulee sinun hakea opiskeluoikeutta tohtorin tutkintoon. Opiskeluoikeus on edellytyksenä väitöskirjatutkijan työsuhteiseen tehtävään valitsemiselle;
  • Olet suunnittelemassa tai tekemässä ensimmäistä tohtorintutkintoasi; iCANDOC-pilottihankkeen väitöskirjatutkijan työsuhteiseen tehtävään ei voida valita henkilöä, jolla on jo tohtorintutkinto suoritettuna tai jolle on myönnetty tohtorintutkinnon opiskeluoikeus ennen 1.11.2023.
  • Väitöskirjatutkijan työsuhteinen tehtävä vaatii asumista Suomessa ja työn suorituspaikka on Turku.
Näin haet

Huomaathan, että hakiessasi sekä opiskeluoikeutta että jompaa kumpaa tai kumpaakin väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää (b/c tai b+c), tulee sinun toimittaa hakemus liitteineen molemmissa hakujärjestelmissä (ks. tarkemmin alla).

Tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta haetaan Opintopolku-järjestelmässä ja väitöskirjatutkijan työsuhteisia tehtäviä haetaan Turun yliopiston rekrytointijärjestelmässä (Talentti) täyttämällä sähköinen hakulomake sekä liittämällä hakemukseen pdf-muotoiset liitteet. Hakuasiakirjat on kuvattu tarkemmin kohdassa. Hakemuksen liitteet alla. Hakuasiakirjat pyydetään laatimaan englanniksi.

Linkit hakulomakkeisiin ja hakemusten täyttöohjeet julkaistaan tällä verkkosivulla sekä iCANDOC-tohtorikoulutuspilottihankkeen osalta Turun yliopiston iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin että kansallisen iCANDOC-pilotin nettisivuilla.

Näin haet opiskeluoikeutta:

Opiskeluoikeutta haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake Opintopolussa sekä toimittamalla vaadittavat liitteet (ks. kohta Hakemuksen liitteet alla). Opintopolku-lomake aukeaa hakuajan alkaessa 28.8.2024 ja sulkeutuu 13.9.2024 klo 16.00 (Suomen aikaa). Linkki hakulomakkeeseen julkaistaan tutkijakoulun verkkosivuilla.

Voit hakea opiskeluoikeutta tällä hakukierroksella enintään kahdesta Turun yliopiston tohtoriohjelmasta. Sinulla voi olla kerrallaan vain yksi voimassa oleva tohtorintutkinnon opiskeluoikeus Turun yliopistossa.

Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Hakukohdetta (tohtoriohjelma) ei voi vaihtaa, eikä hakemusta muuttaa hakuajan päätyttyä.

Opintopolku-järjestelmässä haetaan pelkästään tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta. Jos haluat hakea myös Turun yliopiston tutkijakoulun väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää ja/tai iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin määräaikaista työsuhteista tehtävää, tulee sinun hakea kyseistä tehtävää erikseen (ks. ohjeet alta kohdasta Näin haet Turun yliopiston tutkijakoulun väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää JA/TAI iCANDOC-tohtoripilotin väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää).

Näin haet Turun yliopiston tutkijakoulun väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää JA/TAI iCANDOC-tohtoripilotin väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää:

Turun yliopiston tutkijakoulun väitöskirjatutkijan työsuhteista määräaikaista tehtävää (UTUGS-palkkapaikka) ja/tai iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin määräaikaista työsuhteista tehtävää haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake Turun yliopiston rekrytointijärjestelmässä (Talentti) sekä toimittamalla vaadittavat liitteet (ks kohta Hakemuksen liitteet alla)Hakulomake aukeaa hakuajan alkaessa 28.8.2024 ja sulkeutuu 13.9.2024 klo 16.00 (Suomen aikaa).

Työsuhteiset tehtävät ilmoitetaan haun alkaessa Turun yliopiston Avoimissa tehtävissä ja tutkijakoulun verkkosivuilla sekä iCANDOCin osalta Turun yliopiston iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin että iCAN-pilotin kansallisilla nettisivuilla. Hakijan tulee toimittaa kaikki vaaditut liitteet hakuajan päättymiseen mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Hakuasiakirjoja ei palauteta.

Tutkijakoulun väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää hakevat saatetaan haastatella. Hakijoiden mahdollisista haastatteluista tiedotetaan erikseen.

iCANDOC-tohtorikoulutuspilottihankkeessa tohtoriohjelman arvioinnin perusteella parhaiten menestyneet iCANDOC-hakijat kutsutaan sähköpostitse haastatteluihin ja tehtäviin valitaan tohtoriohjelman alkuarvioinnin, haastattelun sekä iCANDOC-pilottihankkeen valintaryhmän arvioinnin perusteella parhaiten menestyneet hakijat.

Turun yliopiston tutkijakoulun väitöskirjatutkijan määräaikaiseen työsuhteiseen tehtävään tai iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin määräaikaiseen työsuhteiseen tehtävään otettavalta edellytetään aktiivista tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta Turun kliinisessä tohtoriohjelmassa. Jos sinulle ei vielä ole myönnetty tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta, tulee sinun hakea opiskeluoikeutta tohtorin tutkintoon Turun kliinisestä tohtoriohjelmasta Opintopolku-järjestelmässä (ks. ohjeet kohdasta Näin haet opiskeluoikeutta).

 

 

Hakemuksen liitteet

Hakemuksen liitteet

Tarkasta vaaditut liitteet aina kyseisen haun hakuilmoituksesta!

Jos haet opiskeluoikeutta tohtorintutkintoon, tulee sinun toimittaa liitteet 1–6 ja tarvittaessa liitteet 7–11. Jos sinulla on jo opiskeluoikeus ja haet pelkästään Turun yliopiston tutkijakoulun väitöskirjatutkijan määräaikaiseen työsuhteiseen tehtävään ja/tai iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin määräaikaiseen työsuhteiseen tehtävään, tulee sinun toimittaa liitteet 1–4.

Kaikki vaaditut liitteet tulee toimittaa hakuajan päättymiseen mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Hakuasiakirjoja ei palauteta.

Hakulomakkeiden kysymysten lisäksi hakemusta varten hakijan on valmisteltava:

  • tutkimussuunnitelman tiivistelmä (korkeintaan 1000 merkkiä) sekä
  • seuraavat dokumentit pdf-muodossa:
  1. Tutkimussuunnitelma

Turun Kauppakorkeakouluun haettaessa tutkimussuunnitelman enimmäispituus on 10 sivua, tarkem-mat ohjeet ks. Valintaperusteet Turun kauppakorkeakoulun tohtoriopintoihin.

Tutkimussuunnitelman teossa tulee noudattaa hyvän tieteellisen käytännön periaatteita (ks. tarkemmin: https://tenk.fi/fi/tiedevilppi/hyva-tieteellinen-kaytanto-htk). Hakemusten tutkimus-suunnitelmat voidaan tarkastaa Turnitin OriginalityCheck -plagiaatintunnistus-järjestelmällä. Tekoälyn käyttämisestä apuna tutkimussuunnitelman teossa tulee ilmoittaa selkeästi tutkimussuunnitelmassa.

  1. Hakijan CV ja julkaisuluettelo (ks. esim. Tutkijan ansioluettelomalli)
  2. Yhden väitöskirjatyönohjaajan tiivistetty CV (korkeintaan 2 sivua) ja julkaisuluettelo vuosilta 2022-2024
  3. Motivaatiokirje (max 1 sivu)

Kerro motivaatiostasi tohtoritutkinnon suorittamiseen Turun kliinisessä tohtoriohjelmassa sekä miten oletat tohtorintutkinnon vaikuttavan uraasi. Mikäli haet iCANDOC-tohtorikoulutuspilottihankkeeseen, perustele myös motivaatiosi hankkeeseen osallistumiselle. Motivaatiokirje on yhden sivun mittainen vapaamuotoinen asiakirja.

Jos hakijalla on tohtorintutkinnon opiskeluoikeus toisessa yliopistossa tai Turun yliopiston toisessa tohtoriohjelmassa, on hakijan esitettävä hakemuksessaan peruste Turun kliiniseen tohtoriohjelmaan siirtymiselle. Opiskelijalla voi olla kerrallaan vain yksi tohtorintutkinnon suoritusoikeus Turun yliopistossa.

Mikäli haet opiskeluoikeutta Turun kauppakorkeakoulusta, noudatathan myös kauppakorkeakoulun ohjeita perustelukirjeestä:

  • Yhden sivun mittainen perustelu jatko-opintoihin hakeutumiselle (letter of motivation). Sinun on erityisesti perusteltava, miksi olet hakemassa juuri Turun kauppakorkeakouluun ja valitsemaasi oppiaineeseen, sekä mitä uutta aiottu tutkimus toisi valittuun tieteenalaan. Perustelukirjeen tulee sisältää myös pohdintaa tulevaisuuden uratavoitteista.

Sähköisellä Talentti-hakulomakkeella esitetään kaksi vain iCANDOC-hakijoita koskevaa lisäkysymystä, joihin vain pilottihankkeen hakevien ehdokkaiden on vastattava, muut hakijat voivat vastata näihin kysymyksiin ei.

 

Opiskeluoikeutta hakeva liittää hakemukseen myös:

  1. Allekirjoitettu ohjaus- ja opintosuunnitelma (käytä mallipohjaa)

Huom! Vähintään yhdellä ohjaajista tulee olla pääsy Turun yliopiston sähköisiin järjestelmiin (yliopiston käyttäjätunnus).

 

  1. Kopiot tutkintotodistuksista ja opintosuoritusotteista
    1. Mikäli olet suorittanut hakukelpoisuuden antavan aiemman tutkintosi korkeakoulussa Suomessa, tulee sinun liittää sähköiseen hakulomakkeeseen skannatut alkuperäiset tutkintotodistukset, opintosuoritusotteet sekä muut valintaperusteisiin liittyvät opintotodistukset, joiden nojalla tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta haet.
    2. Mikäli olet suorittanut hakukelpoisuuden antavan aiemman tutkintosi korkeakoulussa ulkomailla, tulee sinun liittää sähköiseen hakulomakkeeseen:
      • skannatut alkuperäiset tutkintotodistukset (sillä kielellä, jolla tutkinto on suoritettu)
      • skannatut alkuperäiset opintosuoritusotteet (sillä kielellä, jolla tutkinto on suoritettu
      • skannatut alkuperäiset muut valintaperusteisiin liittyvät opintotodistukset, joiden nojalla tohtorintutkinnon opiskeluoikeutta haet.

Jos todistukset/opintosuoritusotteet eivät ole englannin-, suomen- tai ruotsinkielisiä, tulee sinun toimittaa lisäksi virallinen käännös todistuksista/opintosuoritusotteista joillekin näistä kielistä. Viralliseksi käännökseksi katsotaan tutkinnon myöntäneen korkeakoulun antama käännös ja virallisen kääntäjän tekemä käännös. Englanninkielisen opintosuoritusotteen korvaa eurooppalaisen korkeakoulun myöntämä Diploma Supplement (DS), jos DS sisältää tiedot opintosuorituksista.

Varmista, että kaikki liitteet ovat laadukkaita, helppolukuisia, värillisiä skannauksia tai valokuvia koko vaaditusta asiakirjasta. Liitteet, jotka eivät täytä näitä vaatimuksia, voidaan hylätä.

Niiden ulkomailla pohjatutkinnon suorittaneiden hakijoiden, joille päätetään myöntää opiskeluoikeus, tulee toimittaa joko alkuperäiset todistukset tai virallisesti oikeaksi todistetut kopiot todistuksista ja niiden käännöksistä Turun yliopistolle valintapäätöksessä annettujen ohjeiden mukaisesti 7.3.2025 mennessä. Jos valittu hakija ei toimita ohjeiden mukaisia todistuksia annettuun määräaikaan mennessä, hän menettää opiskelupaikkansa. Ohjeet todistusten toimittamiseen ja maakohtaiset vaatimukset. Ohjeet todistusten toimittamiseen ja maakohtaiset vaatimukset.

Huom! Jos olet suorittanut kelpoisuuden antavan korkeakoulututkinnon ulkomailla, huolehdi jo hyvissä ajoin, että sinulla on tarvittavat dokumentit valmiina, jos opiskeluoikeus myönnetään.

  1. Todistus kielitaidosta tarvittaessa

Turun yliopistossa noudatetaan rehtorin päätöksessä (15.8.2019) määriteltyjä kielitaidon todentamisen tapoja. Ks. kielitaitovaatimuksettohtorintutkinnon opiskeluoikeushaussa.

Jos hakijan tulee todentaa kielitaito kielitestillä, hakemuksen liitteeksi tulee skannattu todistus suoritetusta kielitestistä.

  1. Kopio voimassa olevasta passista

Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja olet merkinnyt henkilötunnuksesi hakulomakkeeseen, ei passikopiota tarvitse liittää hakemukseen. Muutoin liitä hakemukseesi kopio voimassa olevasta passista tai virallisesta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta, josta käy ilmi kansalaisuus.

  1. Tutkimuspaikan edustajan/tutkimuksesta vastaavan henkilön vahvistus yhteistyöstä, mikäli tutkimusaineisto kerätään pääosin muualta kuin TY:n tai Varhan YTA yksiköstä. Liitä hakulomakkeella kohtaan muu liite.
  2. Ohjaajan lausunto rahoituksesta, mikäli hakija tekee väitöskirjaa päätyökseen (ei pyydetä Turun kauppakorkeakoulusta opiskeluoikeutta hakevilta). Liitä hakulomakkeella kohtaan muu liite.
  3. Ohjaajan perusteltu anomus, mikäli esitetään vain yhtä ohjaajaa. Yksi ohjaaja voidaan nimetä vain erityisestä perustellusta syystä. (HUOM. Vain lääketieteelliseen tiedekuntaan haettaessa, muissa tiedekunnissa ja iCANDOC-tohtorikoulutuspilottihankkeessa pakollisena 2 ohjaajaa.)

 

Mikäli haet opiskeluoikeutta matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaanteknilliseen tiedekuntaanTurun kauppakorkeakouluun tai yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan,, tarkista myös kyseisen tiedekunnan vaatimat liitteet, jotka saattavat osin poiketa yllämainituista ja liitä hakemukseen tarvittavat.

Kaikki vaaditut liitteet tulee toimittaa hakuajan päättymiseen mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä.

 

 

Hakemusten arviointi

Tohtoriohjelman johtoryhmä arvioi hakemukset. Hakemuksista voidaan lisäksi pyytää kotimaisten ja/tai kansainvälisten asiantuntijoiden lausunnot. Hakemusten tutkimussuunnitelmat voidaan tarkistaa Turnitin OriginalityCheck –plagiaatintunnistusjärjestelmällä Turun yliopiston laatujärjestelmän mukaisesti.

Turun yliopiston tutkijakoulun väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää hakevat saatetaan haastatella. Hakijoille ilmoitetaan erikseen haastatteluista tarvittaessa. Hakemusten arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota tutkimussuunnitelman laatuun ja toteuttamisedellytyksiin, suoritettuihin opintoihin, hakijan tutkimuksellisiin ansioihin sekä kykyyn ja motivaatioon suorittaa tohtorintutkinto. Lisäksi hakijan tutkimusaiheen tulee sopia tohtoriohjelman profiiliin. Väitöskirjatutkijan työsuhteista tehtävää hakevan muu väitöskirjatyön tekemiseen saama rahoitus sekä työn vaihe huomioidaan määritettäessä väitöskirjatutkijan tehtävän pituutta. Tohtoriohjelma on monitieteinen ja pyrkii edistämään kaikkia tutkimusalojaan, mikä voidaan huomioida väitöskirjatutkijan tehtäviä täytettäessä.

iCANDOC-tohtorikoulutuspilottihankkeen hakemusten arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota tutkimussuunnitelman laatuun ja toteuttamisedellytyksiin sekä ohjaajan kokemukseen, jo suoritettuihin opintoihin, hakijan tutkimuksellisiin ansioihin sekä kykyyn ja motivaatioon suorittaa tohtorintutkinto. Lisäksi hakijan tutkimusaiheen tulee sopia pilottihankkeen profiiliin. Tohtoriohjelman arvioinnin perusteella valitut hakijat kutsutaan haastatteluun. Tehtäviin valitaan tohtoriohjelman alkuarvioinnin, haastattelun sekä iCANDOC-pilottihankkeen valintaryhmän arvioinnin perusteella parhaiten menestyneet hakijat.

Edellä mainittujen arviointiperusteiden lisäksi opiskeluoikeushakemuksia arvioitaessa huomioidaan hakijan kelpoisuusehtojen sekä tiedekunnan tohtorintutkinnon suoritusoikeuden edellytyksien täyttyminen (ks. kohta Näin haet ylempänä).

Valintapäätökset

Tiedekunnan tutkimuksesta vastaava varadekaani/dekaani päättää tohtoriohjelman tohtorintutkinnon opiskeluoikeuden myöntämisestä hakijalle johtoryhmän esityksestä. Lisätietoja päätösprosessista löytyy tiedekuntien verkkosivuilta.

Päätöksen väitöskirjatutkijan työsuhteeseen ottamisesta tekee laitoksen/yksikön johtaja tohtoriohjelman johtoryhmän tai iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin hakuarviointi valintaryhmän esityksestä. Lisätietoja iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin päätösprosessista löytyy Turun yliopiston iCANDOC-tohtorikoulutuspilotin verkkosivuilta.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksistä henkilökohtaisesti.Väitöskirjatutkijan palkkasuhteiseen tehtävään valittujen henkilöiden nimet julkaistaan tohtoriohjelman tai iCANDOC-tohtorikoulutuspilottihankkeen verkkosivuilla 1. marraskuuta mennessä.

Hyväksytyn hakijan tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta valintapäätöksessä annettujen ohjeiden mukaisesti viimeistään 13.12.2024 klo 15.00 mennessä. Jos opiskelijaksi hyväksytty ei tee ilmoitusta mainittuun määräaikaan mennessä, hän menettää opiskelupaikkansa. Useaan korkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen hyväksytyn tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta vain yhteen korkeakouluun. Ilmoitus opiskelupaikan vastaanottamisesta on sitova, eikä sitä voi myöhemmin peruuttaa tai muuttaa.

Yliopistolain mukaan hakija saa vastaanottaa vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta (syyslukukausi 1.8.–31.12., kevätlukukausi 1.1.–31.7.). Säännös koskee sekä yhteishakuja, erillishakuja että yliopistojen jatkotutkintoihin (lisensiaatti, tohtori) johtavien koulutusten hakuja. Säännöksen piiriin ei kuulu siirtohaussa saatu opiskelupaikka, Poliisiammattikorkeakoulu, Högskolan på Åland eivätkä ulkomaiset korkeakoulut.

Niiden ulkomailla pohjatutkinnon suorittaneiden hakijoiden, joille päätetään myöntää opiskeluoikeus, tulee toimittaa joko alkuperäiset todistukset tai virallisesti oikeaksi todistetut kopiot todistuksista ja niiden käännöksistä Turun yliopistolle valintapäätöksessä annettujen ohjeiden mukaisesti 7.3.2025 mennessä. Jos valittu hakija ei toimita ohjeiden mukaisia todistuksia määräaikaan mennessä, hän menettää opiskelupaikkansa. Ohjeet todistusten toimittamiseen ja maakohtaiset vaatimukset.

Muutoksenhaku

Opiskelijavalintaan (opiskeluoikeus) tyytymätön voi pyytää siihen kirjallisesti oikaisua kyseiseltä tiedekunnalta 14 päivän kuluessa tulosten julkistamispäivästä.